Boldogságóra Program

Boldogságóra Program a Csalogány Iskolában

A 2019/2020-as tanév szeptemberében új projekt vette kezdetét iskolánkban intézményünk csatlakozott a Jobb Veled a Világ Alapítvány Boldogságóra Programjához.
Bagdi Bella alapítványi elnök és életmódfejlesztő énekesnő kezdeményezésére indult el a program 2014-ben, amelyhez később, szakmai munkatársként csatlakozott Prof. Dr. Bagdy Emőke klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, professor emeritus és Prof. Dr. Oláh Attila egyetemi tanár, az ELTE Pozitív Pszichológia Kutatócsoportjának vezetője is.
Dióhéjban összefoglalva ez egy életkor-specifikus élménypedagógiai program, ami a pozitív pszichológia empirikus kutatásain alapulva a diákok boldogságszintjének növelését, globális jóllétük elérését tűzte ki célul.
Iskolánk pályázat révén nyerte el a Boldog Iskola címet, amelynek oklevelét szeptember 18-án, ünnepélyes keretek között adták a Budapesti Kongresszusi Központban megrendezett Díjátadó Gála keretében.
A Boldogságóra Program az idei tanévben immár közel ezer intézményben, százezer gyermek és hétezer pedagógus részvételével működik. Ezzel lehetőség nyílik arra, hogy olyan vezérfonalat adjunk a gyerekek kezébe, aminek segítségével könnyebben tudnak szembenézni a kihívásokkal, és jelentős mértékben fejlődik a boldogságra való képességük.
A Boldogság Program alkalmazásával a tanév minden hónapjában más-más témakört járunk körül, amelyek lépésről lépésre segítik hozzá a gyermekeinket a pozitív életszemlélet kialakításához.

A tervezett témakörök és azok időpontjai:

2019. szeptember 20. Boldogságfokozó hála
2019. október 04. Optimizmus gyakorlása
2019. november 08. Kapcsolatok ápolása
2019. december 13. Boldogító jócselekedetek
2020. január 10. Célok kitűzése és elérése
2020. február 07. Megküzdési stratégiák
2020. március 06. Apró örömök élvezete
2020. április 03. Megbocsátás
2020. május 08. Testmozgás
2020. június 05. Fenntartható boldogság

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.